evamm

Alla inlägg under april 2016

Av Eva Meijer Mattisson - 22 april 2016 19:18

Idag har vi haft fint väder, sol från en klarblå himmel, dock något blåsigt. Vi begav oss ut på en utflykt, ner mot Österlen. Redan när vi kom mot Maltesholm såg vi att boken börjat slå ut på enstaka träd. Men när vi sen kom neråt så var det senare där. Men det var vackert i alla fall. Jag får leta upp bokskogen imorgon om jag hinner.

Det blev en del bilder. Jag börjar med att visa dem från Fyledalen. Vi hittade ett ställe där vi satte oss och fikade, Denna utsikt hade vi.

   

När vi fikat färdigt gick vi en runda längs med kärret. Lite trolsk miljö tycker jag.

           

I nästa bild är där speglingar från träd i vattnet. När Ronny såg bilden såg han ett djur huvud mitt i bilden. Och jag håller med honom.

 

När vi körde emåt stötte vi på dess dochjortar.

 

 Det kommer nog fler bilder imorgon från denna utflykt.

 Trevlig kväll på er alla och trevlig helg oxå.

ANNONS
Av Eva Meijer Mattisson - 22 april 2016 08:04

I natt var det nästan fullmåne, men natten som kommer ska det vara total fullmåne. Peter Kondrup uppmanade till att man skulle skicka in bilder till tv 4 vädret. Det var rejält mulet här så jag tänkte att det blir inte synbart här. Men sen började det spricka upp och månen blev lite synlig. Jag tog kameran och gick ut. Det blev några bilder. Det var lite skyar som delvis gömde månen. Jag tycker dock det ger mer liv i bilderna.

     

Nästa bild kom med i nyhetsmorgon vid 7:25 då de visade några stycken månbilder.

 

Efter en stund blev det ganska klart.

 

ANNONS
Av Eva Meijer Mattisson - 21 april 2016 14:28

Jag lovade fler bilder från Uddarp igår. Jag hade en skön kväll där. Jag såg grönska från träd och buskar och många vitsippor.

             

Jag använde macroobjektivet en stund. Jag har börjat gilla det. Har förrut inte använt det så ofta.

             

Jag visar en bild till som jag tog med multiexonering. Där blev det inte riktigt som jag tänkt. Här kommer bakgrunden fram och vitsippan  mer i bakrunden. Men den blir lite rolig att det växer små vitsippor på den stora.

 

Ja tittade upp mot skyn och kunde då skönja att knopparna på bokskogen svällt. Längtar till att det slår ut. Väntan blir nog inte så lång. Ca. 1,5 vecka skullejag tro.

Ha en bra dag gott folk

Av Eva Meijer Mattisson - 20 april 2016 21:46

 Titta, lyssna och njut. Visst är detta livskvalite


 

Av Eva Meijer Mattisson - 20 april 2016 20:24

Idag fyller min far 95 år och vi har firat honom. Efter det så kände jag för att köra ut en runda i skogen. Marken lyste vit av alla vitsippor. Lite grönska bland buskar och träd lyste oxå. Helt underbart. 

Att få gå på dessa stigar kantade med vitsipor, det är gott för själen.

         

Lite experiment blev det. Jag tog med multiexponering, det innebär att jag tog först en bild på ett vitsippsfält och sen en närbild på en vitsippa. Då blir det en bild av båda. Ganska kul effekt att en blomma blev stor bland alla små.

   

När jag ick där fick jag syn på ett ungt bokträd som hade börjat slå ut. Det lyste fint.

           

Det lär bli fler bilder från dagens utflykt men en annan dag. Dessa tillägnar jag far som älskar våren. Han kan tyvärr inte se detta längre.


Av Eva Meijer Mattisson - 17 april 2016 12:15

Jag var i Stackedala i fredags eftermiddag och tog bilder på lärkblomningen. Jag gick en runda oxå. Det blev lite bilder på fina vårtecken.

   


     

Där är en damm som jag brukar beundra när jag går där. Det lyser fint av mossan som växer på träden som står i vattnet. Och idag var där fina speglingar från trädstammar i vattnet.

   

Här kommer några fler bilder från lärkblomningen. Kul att leka lite med macro och inställningar på kameran.

       

Peter Kondrup visade tittarbilder idag, söndag från vårt avlånga land. Väldiga kontraster. Två fotovänner till mig plus min lärkblomnings bild var med. Grattis till er Pia och Laila.

Visar här från Tollarp, via Sundsvall till Voullerim.

     

Visst är det skoj att se skillnaderna. Det ska vara ca 121 mils avstånd från Tollarp till Voullerim.

           Ha det bra alla!


Av Eva Meijer Mattisson - 16 april 2016 18:15

Halvklart väder idag. I förmiddags var vi med barnbarnen och tittade på traktorer. Farfar, Felicia och Fabian var stormförtjusta. De fick sitta i dessa stora traktorer som det är idag. När vi lämnat dem igen sken solen lite och vi kände för en utflykt. Precis när vi satt oss i bilen igen kom det några regnstänk så vi bestämde oss för att köra till Haväng. Det var störst solchanser neråt och vid kusten. Det var halvklart där nere, dock ganska mycket moln. Och det var dimmigt överhavet men det kan jag tycka skapar lite extra i bilden. Lite mystik.

               

Längs med utloppet lyste det av vitsippor och gulsippor. Men även svalört och Kabbleka växte där. Det fick bli några bilder på det oxå.

         

I förmiddags visade Peter Kondrup en bild av mig. Lärkblomning. Det roliga var att jag skickade in en annan bild igår och den kom inte med. De visade ingen bild alls då. Idag tänkte jag skicka in denna bild till Peters bildtävling men skickade den fel. Jag skickade den till tv 4 vädret och den kom med en timme senare. Skoj.

 

Av Eva Meijer Mattisson - 15 april 2016 19:13

Solen kom fram en stund idag när jag höll på att baka. jag bestämde mig för att köra upp till Stackedala, skogen på åsen vid Tollarp för er som inte känner till det. En helt underbar skog som bjuder på en härlig natur.

Vitsipporna blommar där men jag fick syn på att lärken blommade. Jag tycker de är fina, så söta.

Det blev många bilder, jag tog från många vinklar och olika instälningar.

                   

Jag gick en runda och när ag kom tillbaka igen fick jag syn på ett träd där kottarna var rödare.

             

ag önskar er en trevlig helg.

Eva Meijer Mattisson

 

  Välkommen till min fotoblogg! Jag tycker om att fotografera på min fritid.Det är oxå roligt att visa er bilder som jag tagit. Kul att just du är inne och tittar här. Glöm inte att kommentera, fråga eller skriva i gästboken.

Jag har en hemsida med många bilder jag tagit. Ni är välkomna att ta en titt där.

www.emm55.fotosidan.se

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2016 >>>

RSS

Följ bloggen

Följ evamm med Blogkeen
Följ evamm med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se