evamm

Direktlänk till inlägg 26 september 2018

En dag på tv 4

Av Eva Meijer Mattisson - 26 september 2018 19:36

Igår var jag med om en riktig dröm, Jag och tre foto/vädervänner fick göra ett studiebesök på tv 4. Agneta   Strandäng, Laila Hägglund , Morgan Bråse och jag träffades utanför tv 4 huset 9:40 spända och glada och väldigt förväntansfulla.

 

Efter att vi pratat lite med varandra så gick vi in och blev registrerade.

 

Peter Kondrup som var vår guide kom ner tillsammans med Linda som oxå är meteorolog och hälsade oss välkomna och sen blev vi bjudna på fika. En stund då vi fick chans att bekanta oss med varandra. Vi väntade in så att Nyhetsmorgonens extra förlängning skulle ta slut som de hade pga statsministerns avgång.

Vi fick sen gå upp till sändningsdesken där de sitter och förbereder sändningarna. Där satt Linda och jobbade.   

Hon satte in de viktigaste orterna på kartan. Ställena vi fyra kom ifrån.

 

Vi fick sen komma in på tv play studion som inte var så stor. Där ställde vi upp för plåtning framför skärmen de använder vid vädresändningarna på play.

   

Sen gick vi in i den stora studion. Som enligt mig såg mindre ut än på tv. Mycket kameror , kablar och andra grejor.

   

Men se på nästa bild, Är kungen i tv 4 stdion och ska hålla i nyhetssändningen?

 

Men nej det är en skärm med en bild från riksdagen som är i bakgrunden.

 

Däremot fick vi ställa upp oss där bakom och det är sant.

 

Ulrika som skulle jobba kväll kom och hälsade på oss och det blev några bilder.

   

Men där blev det sen lite dramatik. Folk kom in i studion och sa att vi fick gå därifrån för de skulle göra en extra tvplay sändning med anledning av att statsministern avgått. Häftigt att se hur snabbt allting gick.

Vi skull ha fått stå vid den stora skärmen och peka ut våra orter på kartan Linda gjorde tidigare men det hann vi ju inte så vi gick upp till sändningsdesken igen där Linda satt och där fick vi peka ut var vi bodde.

Först ut Morgan och Agneta.

 

Och sen Laila och jag.

 

Eftersom vi inte kunde vara i studion så länge så gick vi in i ett konferansrum och satt och pratade, vi fick ställa frågor och Peter och Ulrika svarade.

 


Efteråt så blev det lite fotografering igen, Vi som gjorde besöket är ju lite fotonördar. Nu fick Ulrika vara med på bild med sin lilla bebismage.

   

Vi gick sen och åt lunch tillsammans med Peter och fortsatte prata ställa frågor etc..

Och till sist så skrapade vi trisslotter det måste man ju göra på tv 4. Min vinst blev studiebesöket.

Lite spännande var det dock. Peter agerade lite som en reporter.

 

En dag jag aldrig glömmer. Vi hade så roligt och det var precis som vi känt varandra länge. Men vi har ju varit vänner på sociala medier länge men aldrig träffats live. Men nu är vi riktiga vänner.

Själva studiebesöket var en riktigt härlig upplevelse, att få se studierna och sändningsdesken i verkligheten plus alla glada personer vi pratade med var spännande. De tre meteorologerna, grafiker etc som berättade och visade hur allt fungerar var jättehäftigt och intressant. Känslan jag fick var att de personer som inte visste att vi skulle komma och fick reda på vilka vi var tyckte det var roligt. Vi fick beröm för våra bilder. Allt kändes så positivt och bra. Det var som en dröm. Jag kan tillägga att vi såg och hejade på en del kändisar oxå.

Bilderna i detta inlägg kommer från min mobil men även Laila, Morgan och Peters. Vi fick inte fotografera överallt och alla skulle ju vara med på bild så vi delade med varandra. 

Tack alla inblandade för en oförglömlig dag.




 
 
Ingen bild

Margit

26 september 2018 22:23

Vilken härlig dag du haft, ett minne för livet. Förstår att det tar lite tid att smälta allt. Skönt att resan upp o hem också gick bra. Kram.

Eva Meijer Mattisson

26 september 2018 22:50

Ja Margit. Denna dag glömmer jag aldrig. Ikväll när jag såg nyheterna tänkte jag där stod jag igår. Häftigt.
Resan gick bra. Hem var det ruskigt väder.

 
Ingen bild

Helén

27 september 2018 07:21

Vilken häftig upplevelse. Dem värmer gott i vinter.

Eva Meijer Mattisson

28 september 2018 09:12

Ja det glömmer jag aldrig. Helt underbar upplevelse och så härligt att träffa alla.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva Meijer Mattisson - Onsdag 17 april 07:59

Nu är vi mitt inne i den härliga våren och all det vackra i skog och mark. Vårblommor blommar för fullt och grönskan exploderarar på buskar och träd. Jag har varit ute några gånger och njutit och då blev det ju bilder tagna som jag bjuder på nu. ...

Av Eva Meijer Mattisson - Tisdag 9 april 17:15

Nu har äntligen våren börjat kännas av. Vi har haft några varma och soliga dagar. Vårblommorna har slagit ut och fåglarna har bråttom med att bygga bo etc. I lördags var vi några timmar i Degeberga. Först var vi på backarna där Backsipporna växer...

Av Eva Meijer Mattisson - Onsdag 27 mars 17:30

Idag lovade meteorologerna att det skulle bli sol och då bestämde jag mig för att gå upp 4:25 och köra till Nyagrop för att förhoppningsvis uppleva en vack färgstark soluppgång. När jag körde var det mulet över mig men österut såg det klarare ut så h...

Av Eva Meijer Mattisson - Måndag 25 mars 17:06

I torsdags körde jag bort till Pulken och när jag var där gick jag bort till tornet för att komma närma tranorna. Och där var många tranor , skulle tippa på 7000-8000 och det blev nog fler senare på kvällen. I helgen slog de rekord och då var där 105...

Av Eva Meijer Mattisson - Fredag 22 mars 08:12

I söndags var vi i Pulken när solen gick ner. Det var några tusen och en del kom inflygande för kvällen. D                      Det blev en vacker solnedgång.                 På nästa bild är det tusentals gäss som kommer flyg...

Eva Meijer Mattisson

 

  Välkommen till min fotoblogg! Jag tycker om att fotografera på min fritid.Det är oxå roligt att visa er bilder som jag tagit. Kul att just du är inne och tittar här. Glöm inte att kommentera, fråga eller skriva i gästboken.

Jag har en hemsida med många bilder jag tagit. Ni är välkomna att ta en titt där.

www.emm55.fotosidan.se

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2018 >>>

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards